מעוניינים להתקין בור ביוב ולא סגורים באיזה פתרון לבחור? האם כדאי להתקין בור ספיגה או בור רקב? לפניכם הסבר על שני סוגי בורות הביוב הנפוצים לטיפול בשפכים במקומות שבהם לא ניתן לחבר את המבנה למערכת ביוב עירונית.
שימוש לב! בעשורים האחרונים חוקקו חוקים שמסדירים את השימוש בבורות ביוב ובכלל זה בבורות ספיגה ורקב. אם אתם עומדים להתקין בור ביוב חדש או אם אתם בעלי בורות ביוב קיימים, חשוב שתכירו את ההבדלים בין בורות ספיגה ורקב ואת האופן הנכון לעשות בהם שימוש.
על מה המדריך?
בורות ספיגה משמשים לאגירה של ביוב ושפכים במקומות שבהם לא ניתן לחבר את המבנה אל מערכת ביוב עירונית. לאור העובדה שהבורות האלה יוצרים מפגע סביבתי חמור ועלולים לזהם את מי התהום, חל איסור להתקינם במבנים חדשים.
בנוסף, ישנה חובה על כל מי שיש לו בור ספיגה, להתחבר בהקדם אל מערכת הביוב העירונית ובמידה שלא ניתן, יש להתקין בור רקב שמהווה חלופה ידודותית יותר לסביבה.
במרכז לשירותי ביובית מתקינים בורות רקב לפי התקן ומספקים שירותי שאיבה ותחזוקה לבורות ספיגה ורקב.
כמו כן אנו מבצעים את כל עבודות הביוב והתשתית הנחוצים כדי לחבר אתכם אל מערכת הביוב העירונית (כולל טופס 4).
אנו מתחייבים לשירות מעולה, עבודה לפי התקן, מחירים משתלמים ושביעות רצון מלאה!
מהו בור ביוב ומדוע צריך אותו?
בור ביוב הוא קדח באדמה שעומקו יכול לנוע בין 2 מטרים ועד ל-9 מטר ויותר, ומטרתו לנקז את הביוב באופן מסודר, במקומות שבהם לא ניתן לחבר את התשתית הביתית או העסקית למערכת הביוב העירונית.
במדינת ישראל מערכת ביוב מפותחת במיוחד שמחברת את מרבית בתי האב והעסקים באופן יעיל. יחד עם זאת לפי הערכות, קיימים 2%-4% מבנים בישראל שאינם מחוברים למערכת הביוב העירונית מסיבות שונות.
במבנים כאלה עולה הצורך להתקין מערכת פנימית המורכבת מבור ביוב שאליו ניתן יהיה לנקז את השפכים של המבנה.
מאחר שהשפכים שבבור הביוב יכולים להשפיע באופן חמור על הסביבה, יש נהלים וחוקים ברורים שבאים להסדיר את העניין ולמנוע מפגעים סביבתיים.
במידה שאתם מעוניינים להקים בור ביוב לניקוז השפכים הביתיים או התעשייתיים, עומדות בפניכם שתי אפשרויות. הראשונה היא בור ספיגה (לא ממש מעשי כפי שניתן לראות בהמשך) והשניה היא בור רקב.
חשוב לציין שכל החלטה בנוגע לבחירת והתקנת בור ביוב חייבת להיות לפי תקנות המשרד לאיכות הסביבה ולפי החוק תקנות המים (מניעת זיהום מים) (בורות ספיגה ובורות רקב), תשנ”ב-1992. כמו כן אנו ממליצים לקרוא את ההסבר על בורות רקב וספיגה באתר המשרד לאיכות הסביבה.
מהו בור ספיגה והאם ניתן להתקין אותו?
בור ספיגה הוא בור שנקדח בעומק של מספר מטרים בודדים בקרקע ואליו מתנקזים מי הביוב באמצעות צינור ביוב ראשי אחד או יותר.
בור ספיגה מנקז מים שחורים שיש בהם הפרשות אדם כמו לדוגמה שפכים מהשירותים, לצד מים אפורים שאינם כוללים הפרשות אדם ובכלל זה מי שטיפה, כביסה וכיוצא בזה. מדובר בתערובת נוזלים שעלולה לזהם את הסביבה במידה שאינה מטופלת כהלכה.
עם הזרמת השפכים אל הבור, הנוזלים מחלחלים אל עומק האדמה והמוצקים נשארים בתוך בור הספיגה.
את בור הספיגה יש לשאוב מעת לעת מהמוצקים שאינם מחלחלים לאדמה על מנת לאפשר לו להמשיך ולמלא את תפקידו.
בורות ספיגה מהווים מטרד תברואתי לאור העובדה שמי ביוב מחלחלים לתוך הקרקע ועלולים לזהם את מי התהום. לאור זאת הוחלט לאסור על התקנת בורות ספיגה במבנים חדשים.
בנוסף לכך נדרש לעתים קרובות להחליף בורות ספיגה קיימים בבורות רקב (או להוסיף להם בורות רקב) שנחשבים לאופציה הרבה יותר ידידותית לסביבה.
מהו בור רקב?
בור רקב הוא הגרסה המתקדמת והידידותית יותר של בורות הספיגה המיושנים. בדומה לבור ספיגה, גם בור רקב נקדח/נחפר באדמה אך בניגוד לבורות הספיגה, כאן מדובר בחפירה עמוקה יותר שיכולה להגיע גם ל-9 מטר.
לאחר החפירה, מטמינים באדמה מיכל פלסטיק עם פתח עליון. המיכל משמש לאגירת הביוב והשפכים ממש כמו בבור הספיגה אלא שבמקרה הזה, הביוב והשפכים אינם מחלחלים אל תוך האדמה אלא נכלאים בתוך מיכל הפלסטיק הייעודי.
מיכל הפלסטיק מונע מהביוב שבו לחדור אל הקרקע ולזהם אותה ולכן מדובר באופציה הרבה יותר ידידותית ובעיקר חוקית.
אם נסכם את ההבדלים בין בור ספיגה לבור רקב, נוכל לומר שבור רקב הוא מערכת סגורה שאינה מאפשרת לביוב לחדור לקרקע בעוד שבור ספיגה מושתת על העיקרון של חלחול הביוב אל הקרקע.
התקנת בורות ספיגה ורקב
כחברה שעובדת לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות וציות לחוק, איננו מתקינים בורות ספיגה מעצם היותם אסורים לשימוש.
לעומת זאת אנו מתמחים בהתקנת בורות רקב. באפשרותנו להתקין בורות רקב ממגוון סוגים באופן תקני ומקצועי. כל הציוד שלנו בעל תו תקן וצפוי להחזיק מעמד ולשרת אתכם נאמנה שנים רבות בלי חשש.
ברשותנו כל האמצעים כדי לקדוח ולחפור בורות רקב בנפחים שונים באופן תקני ואנו גם יכולים לחבר את תשתית הביוב אל בור הרקב ככל שנדרש.
שאיבת בור ספיגה ורקב
בניגוד לתשתית הביוב העירונית שמנקזת את הביוב באופן מסודר, בורות ביוב שמתקינים באופן עצמאי ובכלל זה בורות רקב וספיגה, יש לשאוב ולפנות באופן תקופתי כשאלה מתמלאים.
שאיבת הבורות נעשית באמצעות ביובית מתאימה ששואבת את השפכים הנוזליים והמוצקים אל תוך מיכל האיסוף שבתוך הביובית. עם השלמת השאיבה, יש לנקות את בור הביוב באמצעות צינור עם סילון מים בלחץ גבוה שמצוי בביובית. הניקוי מאפשר להשמיש את הבור ולהכין אותו לקליטת מי ביוב ושפכים חדשים.
שאיבת בורות ספיגה תיעשה לעתים רחוקות יותר ביחס לשאיבת בורות רקב מאחר שבבורות ספיגה הנוזלים מחלחלים אל תוך הקרקע ואילו בבורות רקב כל השפכים והביוב נאגרים.
לאחר השאיבה, יש להוביל את הביוב שנשאב אל אתר מורשה לסילוק שפכים ששם ירוקן הביוב ויטופל בהתאם להוראות המחוקק.
העלות של הזמנת ביובית לשאיבת בורות ספיגה ורקב מורכבת מכמות השפכים שצריך לשאוב והנגישות אל הבור. כמו כן יש להוסיף את האגרה שמשולמת למדינה עבור כל קוב ביוב שמפנים אל אתר השפכים.
במרכז לשירותי ביובית מתקינים ומתחזקים בורות ספיגה ורקב. אנו עובדים לפי התקן ומתחייבים לשירות מעולה במחירים הוגנים.
צריכים להתקין בור רקב? אנו נבצע את העבודה באופן יסודי ולפי החוק עד כדי כך שכבר תשכחו שהבור קיים.
צריכים לשאוב בורות רקב וספיגה? אנו מפעילים צי של רכבי ביובית שיכולים להגיע לכל נקודה ובאפשרותכם להזמין ביובית קטנה למקומות עם גישה מוגבלת לצד משאית ביובית גדולה בנפח של 13 קוב שתחסוך לכם בעלויות לאור היכולת שלה לשאוב ולפנות הרבה יותר ביוב בפעם אחת.
התקשרו אלינו לייעוץ חינמי ולהצעת מחיר משתלמת במיוחד.