מרביתנו עושים שימוש בשמנים לבישול וטיגון על בסיס יומיומי ולמען האמת זה נראה די פשוט אך בפועל מסתתרת מאחורי השימוש בשמנים לבישול בעיה מורכבת. אם עד כה סברתם שהשמן המשומש פשוט נשפך אל הביוב ושם מסתיימות כל הבעיות, כדאי שתדעו שזה דווקא הרגע שבו מתחילות כל הבעיות.
במדינת ישראל שבה אחוז השפכים הממוחזרים הוא מהגבוהים בעולם, השומנים והשמן המשומשים שמוזרמים אל הביוב יוצרים בעיה של ממש במכוני השפכים שאחראים על טיהור הביוב והפיכתו למי השקיה לחקלאות.
כל עוד מדובר בכמויות מינימליות של שמנים בשימוש ביתי, מכוני הטיהור ידעו להתמודד איתם אך מה קורה כאשר מדובר בעסק בתחום המסעדנות והמזון? כאן כבר מדובר בסיפור אחר לחלוטין מאחר שמדובר בכמויות גדולות של שמן ועל כן ישנם מספר חוקים ותקנות שכל בעל עסק בתחום המזון חייב להכיר.
מה אומר החוק על פינוי שמן משומש?
החוק מאוד ברור בכל הקשור לטיפול ופינוי שמן משומש במסעדות, מוסכים וכל עסק שעושה שימוש בכמויות גבוהות של שמנים מסוגים שונים.
באופן כללי, התקנות מגדירות לכל סוג של עסק את הקריטריונים לניהול השמן המשומש באופן הטוב ביותר.
כשמדובר במסעדות ועסקים בתחום המזון, חל איסור חמור להזרים את השמן לרשת הביוב העירונית. הדבר עשוי לגרום לנזקים הן במכוני הטיהור והן בקווי הביוב שמשמשים את הכלל ועל כן הוגדרו אפילו קנסות כספיים על מי שעובר על החוק ובמקרים חמורים הדבר עלול לסכן את הרישיון של בית העסק.
כדי להפריד ולאסוף את השמן בעסקים בתחום המזון חייבים בעלי העסקים להתקין מפרידי שומנים שתפקידם להפריד את השמן מן הנוזלים האחרים ולאגור אותו באופן בטוח שלא יזהם את הסביבה. שאר הנוזלים שמגיעים אל המפריד ושאינם שמן ממשיכים בדרכם אל רשת הביוב העירונית.
מפרידי השומנים מתמלאים בשמן וחשוב לשאוב את בורות השומן ומפרידי השומנים ולנקות את המפריד כדי לאפשר את המשך תפקודו.
בעסקים אחרים שאינם מתחום המזון כמו מוסכים, הדרישות מעט שונות ולכן בעסקים כאלה לא נראה אולי מפריד שומנים אך בהחלט נוכל לראות מכלי אגירה לשמנים משומשים שהוצאו ממנועים. יחד עם זאת צריך לזכור שבסופו של דבר המטרה זהה בכל המקרים והיא הפרדה ואחסון בטוח של שמן משומש עד לפינויו לאתרי פסולת מתאימים.
מה עושים עם השמן המשומש
מאחר שהשמן המשומש נאגר במפרידי שומן, מיכלים או בורות שומן, חשוב לשאוב ולפנות אותו באופן בטוח אל אתרים מוסדרים לסילוק שפכים.
זו הסיבה שבעלי עסקים רבים עושים שימוש בשירותים לפינוי שמנים משומשים. השירות ניתן על ידי חברות שונות שמפנות את השמן באופן בטוח והובלתו אל מתקני שפכים שמתאימים לפינוי שמנים ברחבי הארץ. בדרך כלל מדובר ברכבי ביובית אשר באמצעות המשאבה ומכל האגירה מסוגלות לשאוב ולהוביל כמות גבוהה של שמנים באופן בטוח.
בבחירת החברה שתפנה לכם את השפכים אל אתרי הפסולת צריך לוודא שהמתקנים שברשותה מתאימים לצורך שלכם. כך לדוגמה אם בורות השומן שלכם נמצאים בחניון, עליכם לבחור בקבלן שמחזיק ביובית קטנה שיכולה להיכנס אל חניונים ומקומות נמוכים ללא בעיה. מעבר לכך יש לבחור בחברה בעלת האישורים וההיתרים הדרושים להובלה וטיפול בשמנים משומשים.
כמה עולה פינוי השמנים לעסקים?
העלויות עבור שירותי פינוי שמנים ושפכים בעסקים נגזרות מכמות השמנים שיש לפנות, הגישה אל בורות השומן והתדירות של הפינוי (ככל שהיא תהיה גבוהה יותר כך הסיכוי שלכם להשיג עסקה משתלמת יותר הולך וגדל).
לכל אל צריך להוסיף אגרה שנגבית על ידי המדינה עבור הטיפול בשמנים המשומשים באתרי הפסולת.
התנהלות נכונה אל מול החברה שמפנה את השמנים יכולה לחסוך לכם עשרות אחוזים בעלויות השנתיות ולהבטיח לכם שירות מקצועי ואמין.
אנו מתמחים בהתקנת מפרידי שומנים ובשאיבה, תחזוקה וניקוי שלהם בסטנדרט גבוה של שירות ואמינות. כל פינוי של שמן מהמפריד מלווה באסמכתא ברורה של כמות השמן וסימוכין לפינוי תקני אל מתקנים מורשים על ידי המשרד לאיכות הסביבה לטיפול בשמנים.
אנו משרתים בגאווה עשרות מסעדות, אולמות וקניונים ומפנים את השמנים באופן בטוח ובשקיפות מלאה. התקשרו או שלחו הודעה ונשמח לייעץ ולתת לכם את הצעת המחיר הכי משתלמת.